kebab rollo zabka

Baza wiedzy

Znaleziony temat: kebab rollo zabka

Jak zrobić kebab rollo w domu?

Kebab rollo to popularne danie, które można spotkać w wielu miejscach, w tym w popularnej sieci sklepów Żabka. Jednak czy wiesz, że możesz przygotować to pyszne danie również w domu? W tym artykule podpowiemy Ci, jak zrobić kebab rollo krok po kroku.

Składniki:
– 4 tortille pszennego
– 400 g mięsa kebabowego (możesz użyć kurczaka, wołowiny lub mieszanego)
– 1 cebula
– 1 papryka
– 1 pomidor
– 1 ogórek kiszony
– 4 łyżki sosu czosnkowego
– 4 łyżki sosu chili
– 4 łyżki majonezu
– sałata lodowa
– sól, pieprz, przyprawy kebabowe

Przygotowanie:
1. Na początku przygotuj mięso kebabowe. Jeśli używasz mięsa surowego, pokrój je w cienkie paski. Jeśli masz gotowe mięso kebabowe, podgrzej je na patelni.
2. Cebulę, paprykę, pomidora i ogórka pokrój w cienkie paski.
3. Na patelni podsmaż cebulę i paprykę, aż staną się miękkie.
4. Dodaj mięso kebabowe do patelni i smaż przez kilka minut, aż będzie dobrze dopieczone.
5. Tortille podgrzej na suchej patelni przez kilka sekund z każdej strony, aby stały się elastyczne.
6. Na każdej tortilli rozsmaruj łyżkę sosu czosnkowego, łyżkę sosu chili i łyżkę majonezu.
7. Na środku tortilli ułóż sałatę lodową, mięso kebabowe z warzywami oraz plasterki ogórka kiszonego.
8. Posól, popieprz i posyp przyprawami kebabowymi.
9. Zwiń tortillę, zaczynając od dolnej krawędzi, a następnie zroluj ją wzdłuż.
10. Powtórz te same kroki dla pozostałych tortilli.
11. Gotowe kebab rollo możesz podać od razu lub zapakować w folię aluminiową i zabrać ze sobą na piknik czy do pracy.

Teraz wiesz, jak przygotować kebab rollo w domu. To proste danie, które z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kebabów. Możesz dostosować składniki do swoich preferencji, dodając na przykład sosy czy warzywa, które lubisz najbardziej. Smacznego!

Napisz komentarz do wpisu, powiedz nam czy Ci pomógł: kebab rollo zabka

0 0 votes
Daj ocenę
Subscribe
Powiadom o
guest

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments